Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Högerextremism bland unga i Norden

October 18, 2017 @ 4:00 pm - 6:00 pm

Välkommen på en föreläsning med Ov Cristian Norocel, (PD Statsvetenskap, Université Libre de Bruxelles och Helsingfors Universitet).

Föreläsningens huvudtema är våldsbejakande högerextremism i Norden, med exempel från Finland och Sverige. Den berör framförallt ungdomar och har genomgående ett genusperspektiv. Dess övergripande syfte är att ge en överblick över den våldsbejakande högerextremistiska miljön, i både Finland och Sverige, med dess uppsjö av rörelser, grupperingar, partier och enskilda individer, och hur dessa relaterar till unga. Närmare bestämt belyses anledningarna till varför unga män och kvinnor attraheras av och rekryteras till den våldsbejakande högerextremistiska miljön. Utöver detta har föreläsningen som ambition att lyfta fram några avgörande faktorer som gäller när personer väljer att lämnar denna miljö.

Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla, särskilt intressant är den för professionella som arbetar med unga och/eller frågor kring rasism.

Plats: Simonsgatan 8, Luckan, Torget

Anmäl dig här: https://docs.google.com/a/luckan.fi/forms/d/e/1FAIpQLScwiCr-y8SPOZHe4Uw_sGmyWXl3V6Z0c0XM5j0ChKPrs2JmSQ/viewform

Details

Date:
October 18, 2017
Time:
4:00 pm - 6:00 pm
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/268037976995563

Venue

Ungdomsakademin Luckan
Simonsgatan 8
Helsinki, 00100 Finland

Organizer

Luckan Integration