Oletko utelias tapaamaan uusia ihmisiä?

Jokaisessa piirissä on neljä ihmistä, jotka eivät tunne toisiaan: yksi isäntä ja kolme vierasta. Isäntä suunnittelee ohjelman, joka voi olla mitä tahansa kotona kokkaamisesta kahvitteluun kaupungilla. Uskomattoman helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin rennolla tavalla. Jokainen ryhmä kokoontuu kerran, mutta voit osallistua niin monta kertaa kuin haluat.

FAQ

MIKÄ ON YMPYRÄ

Piiri on neljä toisilleen tuntematonta ihmistä, jotka on koottu yhteen tekemään jotain hyvää. Ryhmä kokoontuu kerran, ja isäntä suunnittelee ryhmälle jotain hauskaa tekemistä. Se voi olla ruoanlaittoa, puutarhanhoitoa tai vaikka peli-ilta.

Ilmoittaudu tällä sivulla olevalla lomakkeella, ja otamme sinuun yhteyttä, kun olemme löytäneet sinulle sopivan ryhmän. Voit sitten päättää, oletko valmis liittymään nyt vai haluatko osallistua hieman myöhemmin. Kun kaikki neljä ovat sopineet, osallistujat saavat sähköpostia, jonka kautta he voivat päättää päivämäärän. Isäntä ilmoittaa myös muille suunnitelman tai voitte suunnitella yhdessä, jotta kaikki ovat valmistautuneet. Kukin ryhmän jäsen vastaa osallistumisestaan aiheutuvista kustannuksista, ellei toisin ole sovittu.

TEKEMÄÄN MITÄ?

Tässä on joitakin ehdotuksia siitä, mitä voisitte tehdä yhdessä:

 • Ruoanlaitto
 • Leivonta
 • Pelataan pelejä yhdessä
 • Kokous puistossa
 • Kahvi & kieliharjoittelu
 • Retket
 • Kaappien tai säilytystilojen järjestäminen
 • Kodin korjaaminen
 • Puutarhanhoito
 • Sienestys tai marjastus
 • Tapaamiset verkossa (kysy koordinaattoriltamme vinkkejä, mitä tehdä;))
TOIMINNAN SUUNTAVIIVAT

Ehdotamme toistaiseksi tapaamista verkossa, mutta on teidän ryhmänne päätettävissä, miten haluatte tavata. Noudatamme viranomaisten ohjeita COVID19:n osalta.

Suosittelemme 2-3 tunnin tapaamisia, jotta kaikki tietävät, mitä odottaa. 

Jos olet isännöimässä, ajattele seuraavia asioita:

Valitse tehtäviä, jotka voitte tehdä yhdessä ryhmässä tai samassa tilassa. Näin voitte keskittyä tärkeimpään: viettää aikaa yhdessä.

Sinun ei tarvitse toivottaa ihmisiä tervetulleeksi kotiisi, jos et halua. Ulkona tai julkisilla paikoilla tai myös verkossa on paljon tekemistä.

Jos olet vieras:

Ole avoin erilaisille aktiviteeteille. Saatat päästä auttamaan jossakin, tai sinut saatetaan kutsua ihanalle illalliselle. Kunhan toiminta mahdollistaa yhteisen ajan viettämisen, se on hyvä. Jos haluat varmistaa, että ohjelma on sellaista, josta nautit, kannattaa ehdottomasti harkita isännöintiä. Lisäksi voitte halutessanne suunnitella aktiviteetin yhdessä ryhmässä.

KUKA VOI LIITTYÄ?

Osallistumisikäraja on 18 vuotta, mutta muuten osallistumiselle ei ole rajoituksia. Voit asua missä ja miten tahansa. Oma koti ei ole edellytys, ja (sen lisäksi, että ryhmät muodostuvat nopeammin vilkkaalla alueella) asuinalueesi on yhtä hyvä kuin mikä tahansa muu.

MITEN REKISTERÖIDYN?

Liity piiriin täyttämällä alla oleva hakemus. Kerro meille, haluatko olla isäntä vai vieras. Saat sähköpostia, kun saat paikan ryhmään, ja voit sitten päättää, otatko paikan vastaan vai haluatko odottaa. Odottaminen riippuu siitä, miten pyyntösi vastaavat muita. Kun kaikki neljä ovat vahvistaneet, ryhmä saa sähköpostin, jonka kautta he päättävät päivämäärän (isäntä tekee alustavan ehdotuksen ja vieraat valitsevat parhaan vaihtoehdon).

VOINKO VALITA YMPYRÄNI?

Tärkeimmät kriteerit ryhmiä yhdistettäessä ovat alue, sukupuoli ja kieli. Ilmoittautuessasi voit esittää muita toiveita, jotka otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon.

MIHIN SITOUDUN?

Kaikki piirin jäsenet sitoutuvat yhteen tapaamiseen. Jos et halua liittyä ehdotettuun ryhmään, kerro siitä meille, kun otamme sinuun yhteyttä. Jos joudut perumaan osallistumisesi myöhemmin, ilmoita siitä ryhmällesi ja meille, jotta voimme löytää puuttuvan ryhmän jäsenen.

MIKÄ ON MINUN VASTUULLANI?

Luckanin piirikoordinaattori muodostaa ryhmät, ottaa yhteyttä osallistujiin ja huolehtii seurannasta. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Jos ilmenee väärinkäytöksiä, ota yhteyttä meihin Luckanissa. Piirissä pätevät samat itsestään selvät säännöt kuin muuallakin: jokaista ihmistä ja jokaista kotia on kohdeltava kunnioittavasti.

ISÄNNÄN JA VIERAAN VASTUUT?

Olette yhdessä ryhmänä vastuussa siitä, että tapaaminen toteutuu. Isäntä aloittaa yhteydenpidon ryhmään ja voi ehdottaa alustavaa ohjelmaa ja päivämäärää. Mutta voitte myös päättää tehdä sen yhdessä ryhmän kanssa. Me Luckanissa tuemme teitä matkan varrella ja voimme miettiä sopivia ohjelmia yhdessä kanssanne.

ONKO SE SEN ARVOISTA?

Uusien ihmisten tapaaminen ei ole aina helppoa. Saatat päätyä ryhmään, jossa on hyvin erilaisia ihmisiä kuin sinä itse olet, ja voi kestää jonkin aikaa löytää flow. Yhteistä näiden ihmisten kanssa on kuitenkin uteliaisuus uusia kohtaamisia kohtaan ja halu haastaa mukavuusalueesi. Loput saat itse selville. Avoimen mielen pitäminen auttaa sinua löytämään niin monia uusia asioita sekä itsestäsi että muista. Olemme melko varmoja, että lopulta tunnet ylpeyttä rohkeudestasi ja iloa kaikesta uudesta oppimastasi.

Ja myös SINUUN kannattaa tutustua. Anna ihmisille se mahdollisuus.

MITEN TAPAAMME COVID19:N AIKANA?

Ehdotamme toistaiseksi tapaamista verkossa, mutta sinä ja ryhmäsi voitte itse päättää, haluatteko tavata verkossa vai henkilökohtaisesti. Voitte tavata myös ulkona. 

Rekisteröi

Isäntänä toimiminen ei vaadi paljon. Sinä aloitat yhteydenoton, mutta yhdessä ryhmänä päätätte, milloin ja missä tapaatte.
Esimerkiksi Tampereella, pääkaupunkiseudulla tai verkossa.