DÖRREN johtaa kontakteihin. Kontaktit johtavat työmahdollisuuksiin.

Dörren luo tapaamisia maahanmuuttajien sekä Suomessa vakituisessa asemassa olevien välillä. Tavoitteena on jakaa kokemuksia ja osaamista, laajentaa verkostoja ja luoda lisää työllistymismahdollisuuksia mutta myös edesauttaa Suomalaisia hyödyntämään maahanmuuttajien osaamista.

Kohta lanseerataan: Uusi verkkosivu dorren.fi ja rekisteröintilinkki!
Laita meille viestiä dorren(a)luckan.fi, niin ilmoitamme sinulle kun Dörren lanseerataan!

Tämä on testiversio, huomaathan että jatkamme sivujen päivittämistä.

Miten Dörren toimii?

Rekisteröidy ja löydämme sinulle kontaktin

Kun olet rekisteröitynyt, sinulle löydetään henkilö, joka toimii samalla alalla.

Varsinainen tapaaminen – Tapaa kahvilla tunnin ajan

Tapaat hänet tunnin ajan esimerkiksi kahvikupin äärellä. Me ehdotamme aikaa, mutta te voitte päättää, missä ja milloin tapaatte. Käyttäkää keskusteluopastamme tukena.

Jaa 2 kontaktia

Tapaamisen jälkeen Ovenavaaja jakaa kaksi kontaktia Osallistujan kanssa, joiden tapaamisesta tämä saattaisi hyötyä, ja näin verkosto laajentuu. Käytä sähköpostimallejamme tukena

Mikä on Dörren?

Dörren-hankkeen tarkoitus on auttaa maahanmuuttajia ammatillisten verkostojen laajentamisessa sekä suomalaisia hyödyntämään ulkomaalaistaustaisten henkilöiden taitoja ja tietoja. Pitkällä aikavälillä projektin tarkoitus on kasvattaa monimuotoisuutta työelämässä ja nopeuttaa kotouttamispolkua verkostojen kautta.

Konsepti on yksinkertainen: kun rekisteröidyt, sinut yhdistetään samalla alalla toimivan kontaktin kanssa. Ovenavaaja ja Osallistuja tapaavat kahvilla tunnin ajan, minkä jälkeen Ovenavaaja toimittaa Osallistujalle kaksi uutta kontaktia, jotka tämä saattaisi haluta tavata. Näin verkosto laajentuu.

Dörren on syntynyt yhteistyöstä suomalaisen Luckanin ja ruotsalaisen Axfoundationin välillä, joka kehitti Ammattiovi (Yrkesdörren) -käsitteen.

Toisin sanoen, verkostot ovat oleellisia työelämässä. Dörren-hankkeessa luomme tapaamisia sellaisten henkilöiden välillä, joilla on jo vakaa asema Suomessa, sekä ulkomaalaistaustaisten henkilöiden välillä, jotka haluavat rakentaa verkostoa Suomessa.

70
Tiesitkö, että 70 % työpaikoista välitetään verkostojen kautta?

Kysymykset ja Vastaukset

Millainen prosessi on?

Dörren-hankkeessa yhdistämme ihmisiä, joilla on jo vakaa asema Suomessa, eli Ovenavaajia, sekä ulkomaalaistaustaisia Osallistujia. Ovi-tapaamisen tulisi olla yksinkertainen ja mukava. Teidän tulee vain tavata tunnin verran tavoitteena alaan liittyvien kokemusten vaihtaminen ja kahden uuden kontaktin tunnistaminen. Ovenavaaja luo yhteyden näiden kontaktien ja Osallistujan välillä. Jos haluatte jatkaa tapaamisia kahdestaan, se sopii kyllä, sillä kaikki Dörren-hankkeessa perustuu vapaaehtoisuuteen. Jos haluatte selkeät puitteet tapaamisten jatkamiselle, ehkä mentorointiohjelmamme FIKA saattaisi kiinnostaa teitä.

Kun olet rekisteröitynyt, etsimme henkilön, joka sopii profiiliisi. Kun olemme löytäneet sopivan henkilön, teille molemmille lähetetään sähköposti, jonka välityksellä voitte olla yhteydessä toisiinne. Annamme myös ehdotuksia ajasta, jolloin tapaaminen voidaan pitää, mutta riippuu täysin teistä, missä ja milloin haluatte tavata. On hyvä olla etukäteen yhteydessä sähköpostitse ja antaa lyhyt esittely itsestäsi sekä kertoa toiselle, miksi liityit Dörreniin. Voit myös lähettää CV:si tai linkin LinkedIn-profiiliisi.

Miksi ryhtyisin Ovenavaajaksi?

Ovenavaajana pääset tapaamaan jonkun, jolla on sama ammatillinen tausta, mutta heidän kokemuksensa on yleensä toisesta maasta. Monet Ovenavaajat kokevat saaneensa tapaamisessa uutta oleellista tietoa, uusia näkökulmia sekä uusia kontakteja. Ovi on helppo tapa tukea monimuotoisuutta työelämässä.

Dörren-hankkeen pääasiallinen tarkoitus on ulkomaalaistaustaisten ihmisten ammatillisten verkostojen laajentaminen sekä työmarkkinaintegraation nopeuttaminen sekä sen takaaminen, että heidän taitojaan ja pätevyyttään hyödynnetään. Pääasiallinen tehtäväsi tapaamisen aikana on alan kuvaaminen, sosiaalisten käytäntöjen kuvaaminen sekä kahden uuden kontaktin jakaminen verkostostasi, jotka saattavat olla Osallistujalle hyödyksi.

Et ehkä edes usko, että ammatillinen verkostosi on erityisen laaja, mutta kaikilla on jotain jaettavaa!

Mitä minulta Ovenavaajana odotetaan?

Ainoa asia, mitä sinulta Ovenavaajana odotetaan on se, että annat tunnin ajastasi keskustellaksesi jonkun samalla alalla toimivan mutta eri taustasta tulevan ihmisen kanssa. Voit esimerkiksi antaa vinkkejä oleellisesta jatkokoulutuksesta, miettiä, miten osallistuja voi parantaa CV:tään tai vinkkejä työhaastatteluihin. Sinun ei odoteta tarjoavan työtä Osallistujalle eikä antavan enempää ajastasi, ellei sinulla ole siihen mahdollisuutta.

Ajatuksena on se, että Ovenavaajana tapaamisen jälkeen toimitat Osallistujalle kaksi uutta kontaktia viikon sisällä, jotka puolestaan voivat avata enemmän ovia, jne. Näin osallistujan ymmärrys alasta syvenee tai tuo osallistujan askeleen lähemmäs harjoittelupaikkaa tai ensimmäistä haastattelua. Sinun ei odoteta tarjoavan Osallistujalle työtä, vaan ainoastaan tuovan lisäarvoa jakamalla tietojasi ja kokemustasi.

Älä ole huolissasi verkostosi koosta – meillä kaikilla on enemmän kontakteja kuin uskoisimme. Jos sinusta on vaikeaa löytää kontaktia, voit aina konsultoida ystävää tai kollegaa, tai kuten aiemmat Ovenavaajat ovat tehneet – esittää avoimen kysymyksen Facebookissa tai LinkedInissä.

Voit aina ottaa yhteyttä Dörreniin, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua sopivien kontaktien löytämisessä. Autamme sinua myös, jos haluat tietää enemmän siitä, miten työkokeilut toimivat.

Olenko Ovenavaaja vai Osallistuja?

Tämän voit arvioida itse. Jos tunnet olevasi vakaassa asemassa Suomessa, olet Ovenavaaja. Jos tunnet tarvitsevasi verkostoja ja parempaa alasi tuntemusta Suomessa, olet Osallistuja. Ovenavaaja voi olla myös ulkomaalaissyntyinen.

Kenen kanssa minut yhdistetään?

Tavoitteena on yhdistää sinut sellaiseen henkilöön, joka puhuu samaa kieltä, asuu tai työskentelee lähistöllä ja jolla on kokemusta samalta alalta kuin sinulla. Jotkut osallistujat ovat kohtuullisen uusia Suomessa, kun taas toiset ovat asuneet täällä pitkään. Jos tapaat jonkun kanssa ja sinusta on vaikea löytää tälle lisää ovia avattavaksi, autamme sinua sopimaan uudesta tapaamisesta uuden henkilön kanssa.

Millainen tapaaminen on käytännössä?

Asiaa helpottaaksemme olemme kehittäneet keskusteluoppaan, jossa on ehdotuksia aiheista, joista voitte puhua, kun tapaatte. Voitte mm. keskustella alasta yleisesti, ammatillisista rooleista tai uramahdollisuuksista, jotka voivat olla Osallistujalle oleellisia. Voitte myös keskustella sosiaalisista käytännöistä, joista voi olla hyvä tietää. Tärkeä osa tapaamista on se, että Ovenavaaja jakaa verkostostaan kaksi lisäkontaktia, jotka voivat olla Osallistujalle hyödyksi, jos vain mahdollista.

Missä tapaaminen pidetään?

Päättäkää tapaamispaikasta, joka tuntuu molemmista miellyttävältä – mieluiten Ovenavaajan työpaikalla tai julkisessa paikassa, esim. kahvilassa.

Mitä tapaamisen jälkeen tapahtuu?

Dörren-tapaaminen on kertaluontoinen ja kestää tunnin. Jos haluat jatkaa tapaamisia, voit tehdä niin, sillä kaikki Dörren-toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Jos haluat puitteet tapaamisten jatkamiselle, voit osallistua FIKA-mentorointiohjelmaamme. Tärkeä tavoite Dörren-tapaamisessasi on tunnistaa kaksi henkilöä, joihin osallistuja voi olla yhteydessä ja mahdollisesti tavata. Tällä tavoin Ovenavaaja auttaa Osallistujaa laajentamaan tämän ammatillista verkostoa, sillä verkostot ovat usein äärimmäisen tärkeitä työmarkkinoille pääsyssä.

Tapaamisen jälkeen Ovenavaaja jakaa kaksi uutta kontaktia Osallistujan kanssa, ja koko prosessi toistuu. Osallistuja ja kaksi uutta Ovenavaajaa päättävät tapaamisen ajasta ja paikasta. Näin nämä uudet ovet avautuvat ja kaikkien verkostot laajenevat.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa Dörrenin kautta järjestetyn tapaamisen tarkoitus: siihen liittyy myös kokemusten jakamista ja kieleen tutustumista. Jos sinä Ovenavaajana tiedät, että sinulla ei ole verkostossasi sellaisia henkilöitä, jotka voisivat hyödyttää Osallistujaa, voit ottaa yhteyttä Oveen ja me autamme sinua.

Älä unohda, että Ovenavaajana voit aina ilmoittautua uusiin tapaamisiin rekisteröitymällä täällä!

Yhdessä suuntaamme kohti osallistavampaa Suomea

Miten muotoilen viestin kontakteilleni?

Helpottaaksemme elämääsi olemme laatineet kaksi sähköpostimallia– yhtä näistä voit käyttää, kun esittelet kontaktisi ja Osallistujan toisilleen, ja toista voit käyttää, jos haluat kertoa muille verkostosi ihmisille Dörren-hankkeesta. Löydät sähköpostimallit täältä.

Miksi ryhtyisin osallistujaksi?

Suomessa seitsemän kymmenestä työpaikasta täytetään kontaktien kautta. Täten ammatillinen verkosto onkin erittäin tärkeä Suomen työmarkkinoille pääsyssä. Ovi-hankkeen kautta sinä ulkomaalaistaustaisena voit tavata jonkun, joka työskentelee samalla alalla kuin sinä. Tapaatte tunnin ajan kokemusten vaihtamiseksi, ja sitten Ovenavaaja jakaa kaksi kontaktia verkostostaan, joiden tapaamisesta sinä saatat hyötyä, ja siten laajentaa verkostojasi. Ensimmäisen tapaamisen ajatuksena ei ole se, että se johtaisi työpaikkaan, vaan että saat uusia kontakteja, jotka puolestaan johtavat edelleen uusiin kontakteihin. Toivomme, että tapaamalla yhä enemmän Ovenavaajia lopulta luot yhteyden ihmisiin, jotka tarvitsevat juuri sinun kokemustasi ja asiantuntemustasi.

Dörren on myös tarkoitettu niille, joilla on jo työpaikka, mutta jotka tarvitsevat kontakteja edistääkseen uraansa. Kyseessä voi esimerkiksi olla sellaisen työn löytäminen, joka paremmin sopii koulutukseesi ja pätevyyteesi.

Mitä vaaditaan, että voin ryhtyä osallistujaksi?

Voidaksesi rekisteröityä osallistujaksi Dörren-hankkeeseen, sinun tulee täyttää seuraavat ehdot:
  • Olet syntynyt ulkomailla
  • Sinun tulisi pystyä puhumaan ruotsiksi, suomeksi tai englanniksi. On myös mahdollista järjestää tapaaminen muulla kielellä, jos löydämme Ovenavaajia, jotka osaavat kyseistä kieltä.

Kuinka monta tapaamista voin sopia?

Ovenavaajana meillä ei ole mitään rajoituksia sille, kuinka monta tapaamista voit sopia / kuinka monta kertaa voit rekisteröityä.

Osallistujana voit rekisteröityä 2 kertaa. Tämä johtuu siitä, että meillä on enemmän Osallistujia kuin Ovenavaajia, ja haluamme tietenkin antaa mahdollisimman monelle tilaisuuden tavata joku Dörrenin kautta.

Kuinka monta tapaamista minulta odotetaan Ovenavaajana?

Ovenavaajana sinulta vaaditaan vain yksi tapaaminen Osallistujan kanssa, ja sitten sinun tulee ehdottaa muita kontakteja, joiden tapaamisesta Osallistuja saattaisi hyötyä. Voit kuitenkin pitää yhteyttä Osallistujaan ja tavata uudelleen halutessasi. Jos sinulla on mahdollisuus ja aikaa tavata useampia ihmisiä Dörren-hankkeen kautta, voit rekisteröityä uudelleen niin monta kertaa kuin haluat. Rekisteröidy uudeelleen täältä.

Miten aktivoin profiilini uudelleen, jotta voin saada uusia ehdotuksia?

Aktivoidaksesi profiilisi uudelleen sinun tulee rekisteröityä uudelleen linkin kautta. Katso yllä oleva kysymys siitä, kuinka monta tapaamista voit sopia. Rekisteröidy uudelleen täältä.

Mitä teen, jos haluan avata ovia työelämän ulkopuolella?

Sinä voit:
  1. Liittyä Cirkeln-Kaveripiiriin ja tavata uusia ihmisiä
  2. Ryhtyä FIKA-mentoriksi
  3. Osallistua Luckan Integrationin -järjestämiin tapahtumiin

Entä jos tarvitsen erilaista tukea?

Ellet ole varma, millaista tukea tarvitset tilanteessasi, voit aina varata ohjaustilaisuuden kanssamme. Me tuemme maahanmuuttajia erilaisten asioiden kanssa, mm. työnhaku, koulutus, kieliopinnot, vapaa-ajan aktiviteetit ja oikeiden julkisten palvelujen löytäminen. Lue lisää meidän palveluista täällä.

Rekisteröidy täällä

Dörren on helppo tapa luoda yhteys samalla alalla työskenteleviin ihmisiin. Tarkoituksena on laajentaa verkostoja ja luoda lisää työllistymismahdollisuuksia, jotka vastaavat henkilön taitoja luomalla tapaamisia maahanmuuttajien sekä Suomessa vakituisessa asemassa olevien välillä. Oletpa sitten Ovenavaaja tai Osallistuja, voit rekisteröityä täällä. Kun rekisteröidyt, saat vahvistuksen vastauksestasi. Tämän jälkeen otamme sinuun yhteyttä heti, kun löydämme sinulle sopivan kontaktin.

Kiitos Axfoundationille ja Yrkesdörrenille