Fika-Aktori

Haluaisitko tutustua henkilöön, joka tuntee suomalaisen yhteiskunnan? Haluaisitko harjoitella ruotsin- tai suomenkielen taitoasi? Haluaisitko jakaa omia kokemuksiasi ja tietojasi?

Jos vastasit kyllä kysymyksiin, olet tervetullut mukaan FIKA Mentor- ohjelmaan. FIKA-ohjelman kautta henkilöt, jotka ovat muuttaneet Suomeen ja haluaisivat tutustua johonkin tänne vakiintuneeseen henkilöön, voivat saada oman mentorin. Mentoroitavat jakavat mielellään omia tietojaan ja taitojaan mentorinsa kanssa, ja haluavat tietää enemmän siitä, miten suomalaisessa yhteiskunnassa ollaan ja eletään.

Sinulle annetaan pariksi mentori, jolla saattaa olla kanssasi samankaltaisia harrastuksia, (työ)kokemuksia tai ammatti. Te tapaatte toisianne n. 4 h/kk, keskustelette, vaihdatte kokemuksia ja teette asioita yhdessä. Mentori osaa ehkä kertoa sinulle hauskoista/hyödyllisistä tapahtumista, joihin voisit osallistua. Saat olla mukana arvioimassa projektia, teidän kokemuksianne hyödynnetään toiminnan kehittämisessä.

Mitä osallistujilta vaaditaan?
Jotta voit osallistua ohjelmaan, sinulla on oltava oleskelulupa. Mentorointi kestää 6 kuukautta. Sinun tulee asua pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen), läntisellä Uudellamaalla (Kirkkonummi) tai Porvoon seudulla.

Huomaa, että meillä on tällä hetkellä lisääntyvä kiinnostus FIKA mentoreita kohtaan Helsingin seudulla. Tämä tarkoittaa, että joudut odottamaan mentoria aiempaa pidempään.

Seuraava hakuaika Helsingissä: 1.5 – 31.8.2016

Kirkkonummi ja Porvoo: Jatkuva hakuaika