Är du nyfiken på att träffa nya människor?

Varje cirkel består av fyra personer som inte känner varandra: en värd och tre gäster. Värden planerar programmet, som kan vara allt från matlagning hemma till kaffe på stan. Ett otroligt enkelt sätt att träffa nya människor på ett avslappnat sätt. Varje grupp träffas en gång, men du kan delta så många gånger du vill.

VANLIGA FRÅGOR

VAD ÄR CIRKELN?

En cirkel består av fyra personer som inte känner varandra och som samlas för att göra något bra. Gruppen träffas en gång och värden planerar något roligt som gruppen ska göra. Det kan vara matlagning, trädgårdsarbete eller till och med en spelkväll.

Anmäl dig genom att använda formuläret på den här sidan, så kontaktar vi dig när vi har hittat en grupp för dig. Du kan sedan bestämma om du är redo att gå med nu eller om du vill delta lite senare. När alla fyra har kommit överens får deltagarna ett mejl, genom vilket de kan bestämma datumet. Värden kommer också att låta de andra få veta planen eller så kan ni planera tillsammans, så att alla är förberedda. Varje gruppmedlem ansvarar för kostnaderna för sitt deltagande, om inget annat avtalats.

ATT GÖRA VAD?

Här är några förslag på vad ni kan göra tillsammans:

 • Matlagning
 • Bakning
 • Spela spel tillsammans
 • Möte i en park
 • Kaffe och språkpraktik
 • Utflykter
 • Organisering av skåp eller förvaring
 • Upprustning runt huset
 • Trädgårdsarbete
 • Plockning av svamp eller bär
 • Träffar på nätet (fråga vår koordinator om tips på vad du kan göra;))
RIKTLINJER FÖR VERKSAMHETEN.

För tillfället föreslår vi att ni träffas online, men det är upp till er som grupp att bestämma hur ni vill träffas. Vi följer myndigheternas instruktioner när det gäller COVID19.

Vi rekommenderar möten på 2-3 timmar vardera, så att alla vet vad de kan förvänta sig. 

Om du är värd, tänk på följande:

Välj uppgifter som ni kan utföra tillsammans i en grupp eller i samma utrymme. På så sätt kan ni koncentrera er på det viktigaste: att tillbringa tid tillsammans.

Du behöver inte ta emot människor i ditt hem om du inte vill det. Det finns massor av saker att göra utomhus eller på offentliga platser, eller på nätet också.

Om du är gäst:

Var öppen för olika aktiviteter. Du kanske får hjälpa till med något, eller så blir du bjuden på en trevlig middag. Så länge aktiviteten gör det möjligt att tillbringa tid tillsammans är den bra. Om du vill försäkra dig om att programmet är något som du tycker om bör du definitivt överväga att vara värd. Om ni vill kan ni också planera aktiviteten tillsammans i gruppen.

VEM KAN VARA MED?

Åldersgränsen för att delta är 18 år, men i övrigt finns det inga begränsningar för att delta. Du får bo var som helst och hur som helst. Att ha ett eget hem är inget krav och (bortsett från att det är troligare att grupper bildas snabbare i ett livligt bostadsområde) är ditt bostadsområde lika bra som vilket annat som helst.

HUR ANMÄLER JAG MIG?

Gå med i cirkeln genom att fylla i ansökan nedan. Se till att du talar om för oss om du vill vara värd eller gäst. Du kommer att få ett e-postmeddelande när du har en plats i en grupp och du kan då bestämma om du accepterar platsen eller väljer att vänta. Väntetiden beror på hur dina önskemål stämmer överens med de andras. När alla fyra har bekräftat får gruppen ett e-postmeddelande, genom vilket de bestämmer datumet (värden gör ett preliminärt förslag och gästerna väljer det bästa alternativet).

KAN JAG VÄLJA MIN CIRKEL?

De viktigaste kriterierna för att matcha grupperna är område, kön och språk. När du anmäler dig kan du uttrycka andra önskemål, som vi tar hänsyn till om det är möjligt.

VAD ÅTAR JAG MIG ATT GÖRA?

Alla Circle-medlemmar förbinder sig att delta i ett möte. Om du inte vill gå med i den föreslagna gruppen kan du meddela oss det när vi kontaktar dig. Om du senare måste avbryta ditt deltagande, meddela din grupp och oss detta så att vi kan hitta en saknad gruppmedlem.

VAD ÄR MITT ANSVAR?

Din Circle-koordinator på Luckan bildar grupperna, kontaktar deltagarna och följer upp dem. Alla deltar på egen risk. Om det skulle förekomma någon form av oegentligheter, vänligen kontakta oss på Luckan. I cirkeln gäller de självklara reglerna som överallt annars: varje person och varje hem ska behandlas med respekt.

ANSVAR FÖR VÄRD OCH GÄST?

Tillsammans som grupp är ni ansvariga för att mötet äger rum. Värden tar kontakt med gruppen och kan föreslå ett preliminärt program och datum. Men du kan också välja att göra detta tillsammans med gruppen. Vi på Luckan stöder er på vägen och kan tänka ut lämpliga program tillsammans med er.

ÄR DET VÄRT DET?

Det är inte alltid lätt att träffa nya människor. Du kan hamna i en grupp med människor som är helt annorlunda än du själv och det kan ta lite tid att hitta ett flöde. En sak som du dock har gemensamt med dessa människor är nyfikenhet på nya möten och en vilja att utmana din komfortzon. Resten kommer du att komma på. Att hålla ett öppet sinne kommer att hjälpa dig att upptäcka så många nya saker, både hos dig själv och andra. Vi är ganska säkra på att du till slut kommer att känna stolthet över ditt mod och glädje över allt nytt du lärt dig.

Och dessutom är du värd att lära känna. Ge människor den chansen.

HUR TRÄFFAS VI UNDER COVID19?

För tillfället föreslår vi att ni träffas online, men det är upp till dig och din grupp att välja om ni vill träffas online eller personligen. Ni kan också ha möten utomhus. 

Registrera

Det krävs inte mycket för att vara värd. Du initierar kontakten, men tillsammans med gruppen bestämmer ni när och var ni ska träffas.
Till exempel i Tammerfors, i huvudstadsregionen eller på nätet.