Varhaiskasvatus

 Jussi Hellsten / Helsingin markkinointi

Jokaisella lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen. Varhaiskasvatus tukee lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista, ja mahdollistaa vanhempien kokopäiväisen työnteon tai opiskelun.

Varhaiskasvatukseen voi hakea sekä ruotsiksi että suomeksi. Selaa alaspäin, niin löydät tietoa siitä, miten päivähoitoon haetaan eri kunnissa. Jos sinulla on ongelmia prosessin kanssa, ota yhteyttä hakemaasi ruotsinkieliseen päivähoitopaikkaan tai kuntaan saadaksesi lisätietoja siitä, miten voit varmistaa lapsellesi päivähoitopaikan. Ruotsinkielisess päiväkodissa suomen kieli ei kuulu opetussuunnitelmaan, koska lapset aloittavat suomen kielen myöhemmin koulussa. Lapset voivat kuitenkin käyttää suomea leikkiessään, sillä monet ruotsinkielisissa päiväkodeissa hoidossa olevat suomalaislapset tulevat kaksikielisistä perheistä.

Vaihtoehtoja ovat:

  • kunnallinen päiväkoti tai perhepäivähoito
  • yksityinen päiväkoti tai perhepäivähoito (taloudellista tukea saatavilla).
  • vanhempien palkkaama lastenhoitaja (taloudellista tukea saatavilla).
  • vanhemmalla on oikeus jäädä kotiin lapsensa kanssa ja pitää vapaata työstään siihen asti, kunnes lapsi on kolmevuotias (taloudellista tukea on saatavilla).

Miten hakea:

  • Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden. Kunnalliseen varhaiskasvatukseen on haettava neljä kuukautta ennen paikan tarvetta. Kiireellistä hoitopaikkaa työn tai opiskelun vuoksi voi hakea viimeistään kaksi viikkoa ennen tarvetta. Kunta on velvollinen järjestämään lapselle paikan, mutta se voi olla kauempana kuin ensisijainen vaihtoehto. Jonoon voi jäädä ja siirtyä, jos paikka vapautuu.
  • Yksityistä päivähoitoa varten sinun on otettava yhteyttä suoraan päiväkotiin.

Lue lisää varhaiskasvatuksesta osoitteessa InfoFinland.

Lue lisää ruotsinkielisestä varhaiskasvatuksesta pääkaupunkiseudun kunnissa.

HELSINKI

Helsingin kaupunki on tehnyt portaalin josta löydät kaikki tarvitsemasi tiedot ruotsinkielisestä varhaiskasvatuksesta.

Erilaisia päivähoitovaihtoehdot ovat saatavilla kokopäiväisestä, viitenä päivänä viikossa työskentelevästä lastenhoitajasta lastenhoitajan palkkaamiseen.
Tällä sivulla kirjoitat kotiosoitteesi, laita merkki kohtaan ruotsia ruutua, ja näyttöön tulevat sinua lähinnä olevat kunnalliset päiväkodit. . sähköinen hakemus  jotka on lähetettävä Asti.fi neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Voit myös hakea hakemusta täyttämällä tämä asiakirja.

Yksityistä päivähoitopaikkaa haettaessa on otettava yhteyttä suoraan haluttuun päiväkotiin.
Sedmigradsky on keskuksia Rödbergenissä/Punavuoressa, Munksnäsissä/Munkkiniemessä ja Kronohagenissa/Kruununhaka.
Barnavårdsföreningen on kaksi keskusta Berghällissä/Kalliossa, yksi Tölössä/Töölössä ja yksi Mejlansissa/Meilahdessa.
Daghemmet Fyren on yksi keskus Nordsjössä/Vuosaaressa.

ESPOO

Löydät ruotsinkieliset varhaiskasvatuskeskukset osoitteessa tämä palvelukartta. Napsauta Yksikön kieli ruotsia-painike.

Varhaiskasvatus voidaan käyttää ympäri vuoden. Hakemus kunnalliseen päivähoitoon on lähetettävä neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Jos hoidon tarve on kiireellinen ja/tai nousee työnteon, opiskelun tai koulutuksen vuoksi, varhaiskasvatuspaikkaa on haettava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Yksityistä päivähoitopaikkaa haettaessa on otettava yhteyttä suoraan haluttuun päiväkotiin.
Kilo svenska lekskola.

VANTAA

Löydät ruotsalaisen päiväkodin, johon lapsesi kuuluu. tällä palvelukartalla . Kirjoita hakukenttään "Päivähoito ruotsiksi" ja kotiosoitteesi sille varattuun kenttään. Palvelu listaa päiväkodin, johon lapsesi kuuluu.
Tässä on luettelo ruotsalaiset päiväkodit Vandassa, sekä kunnallisia että yksityisiä.
Varhaiskasvatus voidaan käyttää ympäri vuoden. Hakemus kunnalliseen päivähoitoon on lähetettävä neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Jos hoidon tarve on kiireellinen ja/tai nousee työnteon, opiskelun tai koulutuksen vuoksi, varhaiskasvatuspaikkaa on haettava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista. Yksityiseen päivähoitopaikkaan hakeutuminen edellyttää, että olet yhteydessä suoraan päiväkotiin.

KAUNIAINEN

Löydät ruotsalaisen päiväkodin, johon lapsesi kuuluu. tällä palvelukartalla . Kirjoita hakukenttään "Päivähoito ruotsiksi" ja kotiosoitteesi sille varattuun kenttään. Palvelu listaa päiväkodin, johon lapsesi kuuluu.
Tässä on luettelo Grankullan ruotsalaiset päiväkodit, sekä kunnallisia että yksityisiä.
Voit lukea Grankullan päivähoitojärjestelmä, teksti on ruotsiksi.
Espoon sovellusjärjestelmä varhaiskasvatuksessa on Grankullassa vain ruotsiksi tai suomeksi.
Voit ottaa yhteyttä varhaiskasvatuspäällikkö Annika Hiitolaan, annika.hiitola [at] kauniainen.fi , puh. 050 341 6269, maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 9.30 - 11, jos sinulla on kysyttävää.
Grankullassa on kaksi yksityistä vaihtoehtoa.
Lyan Bensow-säätiön ja Ekebo, vanhempien kollektiivinen. Jos haluat hakea, ota yhteyttä suoraan keskuksiin.

Takaisin sivulle Kotoutuminen ruotsiksi

Suomi
Powered by TranslatePress
Siirry sisältöön