Tule mentoriksi

Olisit hyvä mentori, jos:

  • tunnet olevasi kotiutunut Suomeen
  • haluat tavata uusia ihmisiä, jakaa kokemuksiasi ja edistää sitä, että ihmiset tuntevat itsensä tervetulleiksi uuteen yhteiskuntaan.
  • olet valmis tapaamaan parisi 3 kertaa kuukaudessa 6 kuukauden ajan.
  • asut pääkaupunkiseudulla

Kuka voi olla mentori?

Kuka tahansa voi toimia FIKA:n mentorina. Mitään erityistä kokemusta tai tietoa ei tarvita, vain avoin mieli ja kiinnostus tutustua uuteen ihmiseen. Mentori on yksinkertaisesti vapaaehtoinen, joka on halukas tapaamaan uutta tulokasta Suomessa 6 kuukauden ajan. 

Mitä teen mentorina?

Mentorina olet linkki suomalaiseen yhteiskuntaan. Tuet menteetäsi eri asioissa yhdessä asettamienne tavoitteiden mukaan. Se voi olla mitä tahansa työnhausta kielten harjoitteluun tai yhdessä viettämään aikaa, jakamaan kokemuksia ja oppimaan toisiltanne.

Miten Luckan tukee pareja?

Ennen kuin tapaat parisi ensimmäistä kertaa, sinulle esitellään mentorin tehtäväsi. Sen jälkeen Luckan sovittaa parit yhteen heidän kiinnostuksen kohteidensa ja taustojensa mukaan. Tarjoamme myös materiaalia, ideoita aktiviteetteihin ja neuvontaa, jos vaikeita kysymyksiä ilmenee.

Ilmoittaudu mentoriksi täällä!

Ota JavaScript käyttöön selaimessasi täyttääksesi tämän lomakkeen.
Nimi
Ikä
Sukupuoli
Voitko osallistua esittelytilaisuuteen 3.4.2024 klo 16.30-18.30?

FAQ

MIKÄ ON MENTOROINTIOHJELMA?

Mentorointiohjelmassa mentori - joka on kokeneempi tietyllä alalla - jakaa käytännön tietämyksensä ja auttaa ohjaamaan Mentee - joku, joka tarvitsee neuvoja ja tukea tällä alalla.

MITÄ OSALLISTUMINEN EDELLYTTÄÄ?

Tulevaisuuden Mentee sinun on oltava motivoitunut ja kiinnostunut tapaamaan uusia ihmisiä. Lisäksi sinulla on oltava oleskelulupa. Sinun on asetettava omat tavoitteesi sille, mitä haluat saavuttaa ohjelman aikana, otettava vastaan rakentavaa palautetta, hyväksyttävä ehdotuksia ja neuvoja sekä oltava avoin uusille ideoille ja muutoksille.

Tulevaisuuden mentori sinun on oltava valmis tukemaan vapaaehtoisena jotakuta, joka tarvitsee apua suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumisessa. Mitään erityistä kokemusta tai tietoa ei tarvita, vain avoin mieli ja kiinnostus tutustua uuteen ihmiseen.

Sekä mentorin että mentoroitavan on voitava sitoutua 6 kuukaudeksi ja tavattava 3 kertaa kuukaudessa.

KUINKA PITKÄ OHJELMA ON?

Mentorointijakso kestää 6 kuukautta ensimmäisestä tapaamisesta. Tänä aikana tapaat mentorisi/mentoroitavasi noin 3 kertaa kuukaudessa.

MITEN MENTOROINNISTA VOI OLLA MINULLE HYÖTYÄ?

Menteenä saat henkilökohtaista neuvontaa ja tukea joltain, joka välittää. Lisäät sosiaalista itseluottamustasi, kehität strategioita henkilökohtaisten ja sosiaalisten ongelmiesi käsittelyyn, määrittelet tavoitteesi ja luot suuntaa, saat arvokasta tietoa elämäsi tai urasi seuraavasta vaiheesta, saat uusia ystäviä ja laajennat verkostoasi.

Tapaamisissa mentorisi - suomalaisessa yhteiskunnassa hyvin vakiintuneen henkilön - kanssa voit saada tukea työnhakuun ja käytännön neuvoja sosiaaliseen elämään ja kotoutumiseen liittyen, harjoitella suomen tai ruotsin kieltä ja saada hyödyllistä tietoa elämästä Suomessa. 

Mentorina olet silta menteen ja suomalaisen yhteiskunnan välillä, joka on menteelle uusi. Voit antaa neuvoja työnhakuun, kieleen ja kotoutumisprosessiin liittyvissä asioissa sekä opastaa, motivoida, antaa henkistä tukea ja toimia roolimallina. Autat menteetä asettamaan selkeät tavoitteet ja kehittämään strategioita menteen henkilökohtaisten ja sosiaalisten ongelmien käsittelyyn. 

Mentorina sinulla on mahdollisuus parantaa viestintä- ja henkilökohtaisia taitojasi, vahvistaa omia nykyisiä taitojasi ja tietojasi, saada tunnustusta taidoistasi ja kokemuksestasi sekä parantaa ansioluetteloasi osallistumalla vapaaehtoistoimintaan. Lisäksi kasvatat ystäväpiiriäsi ja opit tuntemaan uutta kulttuuria.

VOINKO VALITA MENTORINI/MENTOROITAVANI?

Ei. FIKA-koordinaattori muodostaa mentorin ja mentoroitavan parin mentoroitavan tarpeiden ja vaatimusten sekä mentorin resurssien perusteella.

JOS HAEN, SAANKO VARMASTI MENTORIN/MENTORIN?

Tällä hetkellä emme voi taata, että kaikki ohjelmaan hakeneet saavat mentorin/mentorin.

MITEN SE TOIMII KÄYTÄNNÖSSÄ?

Ensin sinut kutsutaan haastatteluun, jossa kerromme sinulle lisää ohjelmasta. Haastattelun avulla haluamme myös tutustua sinuun, jotta voimme yrittää löytää sinulle sopivan vaihtoehdon.

Kun mentori ja mentoroitava ovat saaneet parin, he tapaavat ensin Luckanissa tai verkossa aloitustapahtumassa. Ensimmäisen tapaamisen aikana koordinaattori antaa tietoa ja vastaa kysymyksiin. Tapaamisen aikana mentori ja mentoroitava sopivat mentoroinnin tavoitteista sekä sopivista tapaamisajoista ja -paikoista. Mentoroinnin päätteeksi voidaan järjestää lopputapaaminen koordinaattorin kanssa, ja sekä mentori että mentoroitava voivat saada todistuksen osallistumisesta. Luckan tukee kaikkia pareja koko prosessin ajan. 

MITÄ OSALLISTUMINEN MAKSAA?

Osallistuminen ohjelmaan on maksutonta. 

VOINKO OSALLISTUA DIGITAALISESTI?

Kyllä, on mahdollista pitää täysin digitaalisia tai hybridi-mentorijaksoja - se riippuu mieltymyksestäsi.

Jos sinulla on kysyttävää FIKA:sta, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Sähköposti: [email protected]
Puhelin: +358 50 514 2992

Suomi
Powered by TranslatePress
Siirry sisältöön