Vertaistukiryhmä kansainvälisille työnhakijoille

Vertaistukiryhmämme on suunniteltu antamaan osallistujille saavutettavia työkaluja ja olennaisia taitoja, joiden avulla he voivat menestyä työmarkkinoilla Suomessa. Vertaistukiryhmä tarjotaan kaksi kertaa vuodessa sekä englanniksi että venäjäksi.

Miten ryhmä toimii?

Kymmenen osallistujan ryhmä kokoontuu viikoittain vähintään 8 viikon ajan. Jokaisella tapaamiskerralla on fasilitaattori, ja lisäksi mukaan kutsutut vieraat ja asiantuntijat jakavat suomalaisiin työmarkkinoihin, työnhakuun ja rekrytointiin liittyvää tietoa ja asiantuntemusta. Osallistujat saavat uusia taitoja, rakentavat verkostoja ja saavat yhteyden muihin samankaltaisessa tilanteessa oleviin henkilöihin turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä.

Kuka voi osallistua?

Voit liittyä jos:

  • Voit sitoutua osallistumaan kaikkiin tai useimpiin tapaamisiin
  • Olet muuttanut Suomeen
  • Asut pääkaupunkiseudulla (tai sinulla on mahdollisuus osallistua henkilökohtaiseen istuntoon Luckanissa Helsingissä tai Grandissa Porvoossa).
  • Olet tällä hetkellä rekisteröitynyt työttömäksi työnhakijaksi

Mitä istunnoissa tapahtuu?

Istuntojen sisältö räätälöidään osallistujien erityisten kiinnostuksen kohteiden ja tarpeiden mukaan.
Keskeisiä aiheita ovat:

  • Opit käyttämään keskeisiä työkaluja, kuten ansioluetteloa, saatekirjettä ja LinkedIn-profiilia.
  • Jaetaan tietoa Suomen työmarkkinoista ja työelämästä. 
  • Työnhakuprosessin tukeminen ja työnhakuun tutustuminen yhdessä.
  • Kokemusten vaihtaminen ja tuen saaminen samankaltaisissa tilanteissa olevilta vertaisilta.

Palaute osallistujilta

Tunnen itseni onnekkaaksi, koska olen ollut osa tätä vertaistukiryhmää monesta syystä. Minulla oli kannustava ja avulias valmentaja, upeita vertaisia, jotka jakoivat epäitsekkäästi näkemyksiään ja kokemuksiaan, opin uusia asioita, sain uusia näkökulmia, sain yhteyden ihmisiin.

- Kevät 2023

Erilaisten työelämätaitojen oppiminen näissä tapaamisissa on avannut silmäni sille, miten paljon on tiedettävää ja mitä kaikkea voi tehdä ammatillisten näkymien parantamiseksi!

- Kevät 2022

Suomi
Powered by TranslatePress
Siirry sisältöön