Kuka voi liittyä ohjelmaan Menteeksi?

  • Oleskelulupa / oikeus työskennellä Suomessa
  • Sijaitsee Nylandin/Uudenmaan alueella
  • alakohtainen koulutus tai aiempi kokemus
  • Työtön tai koulutukseen liittymättömällä alalla työskentelevä.
  • Etusijalle asetetaan heikommassa asemassa olevat ryhmät, kuten naiset ja maahanmuuttajat, jotka kotoutuvat ruotsin kielelle.
  • Hyvä englannin kielen taito ja jonkin verran suomen tai ruotsin kielen taitoa 
  • Projektiryhmä pidättää itsellään oikeuden valita sopivimman ehdokkaan.

Mitä saan mentorointiohjelmasta?

Osallistumalla saat mahdollisuuden urakehitykseen omalla alallasi oman mentorointiryhmäsi kautta. Tapaatte yhdessä vähintään 4-5 kertaa 6 kuukauden aikana. Mentorointiryhmäsi pyrkii tarjoamaan alakohtaista ohjausta, apua ammatillisessa verkostoitumisessa ja taitojesi päivittämisessä. Lisäksi voitte harjoitella kieliä yhdessä, keskustella kulttuurista ja yhteiskunnasta sekä jakaa kiinnostuksen kohteita ja kokemuksia.

Mitä tarvitsen osallistuakseni?

Sinun on oltava motivoitunut ja kiinnostunut tapaamaan uusia ihmisiä. On tärkeää, että voit sitoutua tapaamaan mentorointiryhmääsi 6 kuukauden ajan. Sinulla on myös oltava oleskelulupa tai oikeus työskennellä Suomessa.

Miten Luckan Integration tukee mentorointiryhmiä?

Ennen kuin mentorointiryhmä kokoontuu, tapaat projektikoordinaattorin tai Luckanin neuvonantajan haastatteluun. JobBuddies-koordinaattorit tekevät sitten valinnan hakijoiden taustojen perusteella. Jos sinut valitaan sopivaksi hakijaksi, sinua perehdytetään mentoroitavan rooliin. Koordinaattori tai Luckan-neuvoja auttaa myös ansioluettelon parantamisessa ja muissa työnhakuun tai tarjolla olevaan jatkokoulutukseen liittyvissä asioissa.

Rekisteröidy täällä!

Ota JavaScript käyttöön selaimessasi täyttääksesi tämän lomakkeen.
Nimi
Ikäsi
Sukupuolesi
Nykyinen työllisyystilanne
Mistä kuulit JobBuddiesista?

Suostun noudattamaan Luckanin Turvallisemman tilan suuntaviivat kun tapaan ryhmäni.

Suostun noudattamaan Luckan's Safer Space -ohjeita tavatessani ryhmäni kanssa.

FAQ

Mentorointiohjelman aikana 2-3 mentorin ryhmä, jotka ovat tietyn alan ammattilaisia, jakavat tietämystään ja opastavat 10-12 saman alan mentoroitavaa. Yhdessä JobBuddyina he tutkivat, mistä etsiä töitä, luovat verkostoja ja tarvittaessa pohtivat ja tutkivat mahdollisuuksia kehittyä ammatillisesti.

Tulevaisuuden Mentee sinun on oltava motivoitunut ja kiinnostunut tapaamaan uusia ihmisiä. Lisäksi sinulla on oltava oleskelulupa/oikeus työskennellä Suomessa. Sinun on asetettava tavoitteita sille, mitä haluat saavuttaa ohjelman aikana, otettava vastaan rakentavaa palautetta ja hyväksyttävä ehdotuksia ja neuvoja.

Tulevaisuuden mentori yhdessä ryhmäsi muiden mentoreiden kanssa sinun on oltava valmis tukemaan jotakuta, joka tarvitsee apua työpaikan löytämisessä ja integroitumisessa Suomen työmarkkinoille, erityisesti omalla alallasi. Toisinaan voit toimia välittäjänä tai antaa suosituksia tai harjoitella työhaastattelutaitoja. Mentorina toimit välittäjänä henkilöille, jotka ovat halukkaita hakeutumaan alallesi, mutta joilta puuttuu tietoa ja yhteyksiä.

Sekä mentoreiden että mentoroitavien on pystyttävä sitoutumaan 6 kuukaudeksi ja pitämään vähintään 4-5 ryhmätapaamista tänä aikana.

Koska Mentee saat neuvoja ja tukea ihmisryhmältä, joka tuntee ja jolla on kokemusta omalta alaltasi. Saat arvokasta tietoa siitä, mistä etsiä oman alasi töitä, parannat ansioluetteloasi ja haastattelutaitojasi niin, että ne soveltuvat Suomen työmarkkinoille, laajennat verkostojasi ja laadit suunnitelman seuraavia urasi vaiheita varten.

Koska mentori olet silta menteen ja Suomen työmarkkinoiden välillä. Voit antaa neuvoja työnhakuun tai mahdolliseen jatkokoulutukseen liittyen, kun menteesi asettaa selkeät tavoitteet ja kehittää strategioita työnhakua ja verkostojen laajentamista varten. Sinusta tulee tärkeä linkki kaksisuuntaisessa kotoutumisessa työpaikoilla, joissa tutustut maahanmuuttajatyöntekijöiden tarpeisiin ja tunnistat ne. Parhaimmillaan löydät ryhmästä tulevia työtovereitasi. 

Ei, et voi valita mentoriasi/mentoroitavasi. JobBuddies-projektiryhmä luo mentorointiryhmät ja sovittaa oikeat mentorit mentoreille. Ajatuksena on, että sekä alaikäiset että mentorit sopivat parhaiten työskentelemään yhdessä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ei, kaikille hakijoille ei taata mentoria. Hankkeen aikana järjestetään kuitenkin useita ryhmämentorointitapaamisia, joten jos et tule valituksi ensimmäisellä kerralla, voit silti hakea seuraavaan mentorointitapaamiseen omalla alallasi.

Tietyn alan hakuajat avautuvat 6 kuukauden välein. JobBuddies-pilottihankkeessa testataan ryhmämentorointia tietotekniikan, terveydenhuollon, hotelli- ja ravintola-alan, teollisuuden ja markkinoinnin aloilla. Hankkeen koordinaattorit valitsevat sitten sopivimmat hakijat ottaen huomioon mentoreiden vahvuudet ja asiantuntemuksen. Jokaista 10-12 alaikäisen ryhmää kohden on 2-3 mentoria. Menteet ja mentorit ovat samalta alalta joko koulutuksen tai aiemman työkokemuksen perusteella. Yhteensovittamisen jälkeen mentorit ja menteet työskentelevät yhdessä 6 kuukauden ajan tavoitteena löytää menteelle sopiva työpaikka alalta. Tietyissä tapauksissa he voivat myös auttaa löytämään sopivaa jatkokoulutusta, jotta mentoroitava voi päivittää tai parantaa taitojaan.

JobBuddies-hankkeeseen osallistuminen on maksutonta. 

Ryhmämentorointikokoukset voivat olla sekä henkilökohtaisia että virtuaalisia. Ensimmäinen mentoreiden ja mentoroitavien välinen tutustumistapaaminen järjestetään Luckanissa henkilökohtaisesti, jotta osallistujat tutustuvat toisiinsa. Sen jälkeen he päättävät yhdessä, milloin ja miten he tapaavat ryhmänä. Jos mentorit ja menteet haluavat tavata henkilökohtaisesti, projektikoordinaattorit auttavat varaamaan sopivan tilan Luckanin tiloista.

Jos sinulla on kysyttävää JobBuddies-ohjelmasta, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Yhteystiedot
sähköposti:

Veronica Hertzberg
Hankkeen johtaja

Julia Qesteri
Hankkeen neuvonantaja

Philip
Hankkeen neuvonantaja

Suomi
Powered by TranslatePress
Siirry sisältöön