Hanki oma mentorisi

Voit hakea mentoria, jos:

  • olet muuttanut Suomeen
  • haluat tavata jonkun Suomeen vakiintuneen henkilön ja vaihtaa kokemuksia, seurustella, harjoitella suomea, ruotsia tai englantia tai saada tukea työnhakuun.
  • olet valmis tapaamaan parisi 3 kertaa kuukaudessa 6 kuukauden ajan.
  • asut pääkaupunkiseudulla

Mitä saan mentorointiohjelmasta?

Osallistumalla saat mahdollisuuden henkilökohtaiseen kehittymiseen kokemusten vaihdon kautta oman mentorisi kanssa. Mentori on henkilö, joka voi auttaa sinua löytämään tiesi yhteiskunnassa. Yhdessä tapaatte omatoimisesti 6 kuukauden ajan. Tavoitteistasi riippuen mentorisi voi tukea sinua työnhaussa ja verkostoitumisessa tai antaa sinulle vinkkejä hyödyllisistä palveluista ja mielenkiintoisista tapahtumista. Voitte harjoitella kieliä yhdessä, keskustella kulttuurista ja yhteiskunnasta sekä jakaa kiinnostuksen kohteita ja kokemuksia.

Mitä tarvitsen osallistuakseni?

Sinun on oltava motivoitunut ja kiinnostunut tapaamaan uusia ihmisiä. On hyödyllistä, jos tiedät, mitä haluat kysyä mentoriltasi ja mihin haluat keskittyä yhdessä. On tärkeää, että voit sitoutua tapaamaan mentoriasi 3 kertaa kuukaudessa 6 kuukauden ajan. Sinulla on myös oltava oleskelulupa.

Miten Luckan tukee pareja?

Ennen kuin tapaat parisi ensimmäistä kertaa, sinulle esitellään tehtäväsi oppilaana. Luckan yhdistää parit kiinnostuksen kohteiden ja taustojen mukaan. Tarjoamme myös materiaalia, ideoita aktiviteetteihin ja neuvontaa, jos vaikeita kysymyksiä ilmenee.

Rekisteröidy täällä saadaksesi oman mentorisi!

Hakemukset kevääksi 2024 on suljettu ennenaikaisesti suuren kiinnostuksen vuoksi. Kiitos kaikille hakijoille - otamme teihin kaikkiin yhteyttä lähiaikoina! Seuraava hakuaika on elokuussa 2024.

FAQ

MIKÄ ON MENTOROINTIOHJELMA?

Mentorointiohjelmassa mentori - joka on kokeneempi tietyllä alalla - jakaa käytännön tietämyksensä ja auttaa ohjaamaan Mentee - joku, joka tarvitsee neuvoja ja tukea tällä alalla.

MITÄ OSALLISTUMINEN EDELLYTTÄÄ?

Tulevaisuuden Mentee sinun on oltava motivoitunut ja kiinnostunut tapaamaan uusia ihmisiä. Lisäksi sinulla on oltava oleskelulupa. Sinun on asetettava omat tavoitteesi sille, mitä haluat saavuttaa ohjelman aikana, otettava vastaan rakentavaa palautetta, hyväksyttävä ehdotuksia ja neuvoja sekä oltava avoin uusille ideoille ja muutoksille.

Tulevaisuuden mentori sinun on oltava valmis tukemaan vapaaehtoisena jotakuta, joka tarvitsee apua suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumisessa. Mitään erityistä kokemusta tai tietoa ei tarvita, vain avoin mieli ja kiinnostus tutustua uuteen ihmiseen.

Sekä mentorin että mentoroitavan on voitava sitoutua 6 kuukaudeksi ja tavattava 3 kertaa kuukaudessa.

KUINKA PITKÄ OHJELMA ON?

Mentorointijakso kestää 6 kuukautta ensimmäisestä tapaamisesta. Tänä aikana tapaat mentorisi/mentoroitavasi noin 3 kertaa kuukaudessa.

MITEN MENTOROINNISTA VOI OLLA MINULLE HYÖTYÄ?

Menteenä saat henkilökohtaista neuvontaa ja tukea joltain, joka välittää. Lisäät sosiaalista itseluottamustasi, kehität strategioita henkilökohtaisten ja sosiaalisten ongelmiesi käsittelyyn, määrittelet tavoitteesi ja luot suuntaa, saat arvokasta tietoa elämäsi tai urasi seuraavasta vaiheesta, saat uusia ystäviä ja laajennat verkostoasi.

Tapaamisissa mentorisi - suomalaisessa yhteiskunnassa hyvin vakiintuneen henkilön - kanssa voit saada tukea työnhakuun ja käytännön neuvoja sosiaaliseen elämään ja kotoutumiseen liittyen, harjoitella suomen tai ruotsin kieltä ja saada hyödyllistä tietoa elämästä Suomessa. 

Mentorina olet silta menteen ja suomalaisen yhteiskunnan välillä, joka on menteelle uusi. Voit antaa neuvoja työnhakuun, kieleen ja kotoutumisprosessiin liittyvissä asioissa sekä opastaa, motivoida, antaa henkistä tukea ja toimia roolimallina. Autat menteetä asettamaan selkeät tavoitteet ja kehittämään strategioita menteen henkilökohtaisten ja sosiaalisten ongelmien käsittelyyn. 

Mentorina sinulla on mahdollisuus parantaa viestintä- ja henkilökohtaisia taitojasi, vahvistaa omia nykyisiä taitojasi ja tietojasi, saada tunnustusta taidoistasi ja kokemuksestasi sekä parantaa ansioluetteloasi osallistumalla vapaaehtoistoimintaan. Lisäksi kasvatat ystäväpiiriäsi ja opit tuntemaan uutta kulttuuria.

VOINKO VALITA MENTORINI/MENTOROITAVANI?

Ei. FIKA-koordinaattori muodostaa mentorin ja mentoroitavan parin mentoroitavan tarpeiden ja vaatimusten sekä mentorin resurssien perusteella.

JOS HAEN, SAANKO VARMASTI MENTORIN/MENTORIN?

Tällä hetkellä emme voi taata, että kaikki ohjelmaan hakeneet saavat mentorin/mentorin.

MITEN SE TOIMII KÄYTÄNNÖSSÄ?

Ensin sinut kutsutaan haastatteluun, jossa kerromme sinulle lisää ohjelmasta. Haastattelun avulla haluamme myös tutustua sinuun, jotta voimme yrittää löytää sinulle sopivan vaihtoehdon.

Kun mentori ja mentoroitava ovat saaneet parin, he tapaavat ensin Luckanissa tai verkossa aloitustapahtumassa. Ensimmäisen tapaamisen aikana koordinaattori antaa tietoa ja vastaa kysymyksiin. Tapaamisen aikana mentori ja mentoroitava sopivat mentoroinnin tavoitteista sekä sopivista tapaamisajoista ja -paikoista. Mentoroinnin päätteeksi voidaan järjestää lopputapaaminen koordinaattorin kanssa, ja sekä mentori että mentoroitava voivat saada todistuksen osallistumisesta. Luckan tukee kaikkia pareja koko prosessin ajan. 

MITÄ OSALLISTUMINEN MAKSAA?

Osallistuminen ohjelmaan on maksutonta. 

VOINKO OSALLISTUA DIGITAALISESTI?

Kyllä, on mahdollista pitää täysin digitaalisia tai hybridi-mentorijaksoja - se riippuu mieltymyksestäsi.

Jos sinulla on kysyttävää FIKA:sta, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Sähköposti: [email protected]
Puhelin: +358 50 514 2992

Suomi
Powered by TranslatePress
Siirry sisältöön