Svenskspråkiga arbetsgivare

 

Arbetsmarknaden i Finland ställer ofta höga krav på kunskaper i finska och även i svenska. Om kvalifikationskravet för en tjänst inom offentlig förvaltning är högskoleexamen krävs vanligtvis utmärkta kunskaper i finska och nöjaktiga kunskaper i svenska. Inom den privata sektorn bestäms språkkraven utifrån företagets policy.
Den största sysselsättningssektorn på svenska finns inom sociala tjänster och hälso- och sjukvård samt inom utbildning. Det finns ett akut behov av svensktalande personal.

Kommunerna

Här hittar du kommunernas rekryteringssidor. På rekryteringssidan måste du välja svenska, Ruotsi, som annonsspråk, Ilmoituksen kieli, för att hitta de svenska platsannonserna.

Helsingfors

Esbo

Vanda

Grankulla

Seure är kommunernas bemanningstjänst för tillfälligt arbete. Länken är till hemsidan på svenska då den engelska versionen inte fungerar för tillfället.

Privat sektor

Här hittar du andra stora svenskspråkiga arbetsgivare inom vård och omsorg.

Folkhälsan: Folkhälsan är den största svenskspråkiga social- och hälsovårdsorganisationen i Finland. Folkhälsan tillhandahåller tjänster inom social- och hälsovårdsområdet, till exempel äldreomsorg och barnskydd. Du kan också arbeta för Folkhälsan på deras daghem och fritidsgårdar, eller med barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Folkhälsan har också ett forskningscenter.
Här hittar du alla deras lediga tjänster på svenska.

Barnavårdsföreningen kan du hitta jobb där du arbetar med barn och familjer.

Kommuntorget hittar du svenskspråkiga jobb inom social- och hälsovård från hela Finland.

Jobbsajter, ett urval

TE-tjänster, sökord: svenska

Oikotie Työpaikat, sökord: svenska

Jobbmarknaden Finland

Jobbmarknaden Finland hittar du de svenskspråkiga jobben genom att klicka på Personal Customers->Vacancies->More Search Terms och markera rutan Swedish. Webbplatsen, som upprätthålls av arbets- och näringsministeriet, innehåller en hel del arbetsrelaterad information, så surfa gärna runt lite.

Tillbaka till Integration på svenska

Svenska
Powered by TranslatePress
Hoppa till innehåll