Ruotsinkieliset työnantajat

 

Suomen työmarkkinoilla vaaditaan usein sujuvaa suomen, ja myös ruotsin, kielen taitoa. Jos julkishallinnon viran kelpoisuusvaatimuksena on korkeakoulututkinto, se edellyttää yleensä erinomaista suomen kielen taitoa ja tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Yksityisellä sektorilla kielitaitovaatimukset määräytyvät yrityksen käytäntöjen mukaisesti.
Suurimmat ruotsinkieliset työllisyysalat ovat sosiaali- ja terveydenhuolto sekä koulutusala. Ruotsinkielistä henkilöstöä tarvitaan kipeästi.

Kunnat

Täältä löydät kuntien rekrytointisivut. Rekrytointisivulla sinun on valittava ruotsin kieli, ruotsi/svenska, tai lisättävä se kohtaan Ilmoituksen kieli, löytääksesi sivulta ruotsinkieliset työpaikkailmoitukset.

Helsinki

Espoo

Vantaa

Kauniainen

Seure on kuntien henkilöstöpalveluyhtiö tilapäistyötä varten. Edelläoleva linkki on ruotsinkieliselle sivustolle, koska englanninkielinen versio ei tällä hetkellä toimi.

Yksityinen sektori

Alta löydät muita suuria ruotsinkielisiä työnantajia terveydenhuollon ja hyvinvoinnin alalla.

Folkhälsan: Folkhälsan on Suomen suurin ruotsinkielinen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan järjestö. Folkhälsan tarjoaa sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluita, esimerkiksi vanhustenhoitoa ja lastensuojelupalveluita. Voit työskennellä Folkhälsanin palveluksessa myös päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa tai vammaisten lasten, nuorten ja aikuisten parissa. Folkhälsanilla on myös tutkimuskeskus.
Täältä löydät kaikki Folkhälsanin avoimet työpaikat ruotsiksi.

Osoitteessa Barnavårdsföreningen löydät työpaikkoja, joissa työskennellään lasten ja perheiden parissa.

Osoitteessa Kommuntorgetilta löydät ruotsinkielisiä sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikkoja kaikkialta Suomesta.

Työpaikkailmoitussivustoja

TE-palvelut, hakusana: svenska

Oikotie Työpaikat, hakusana: svenska

Työmarkkinatorilta

Osoitteessa Työmarkkinatorilta löydät ruotsinkieliset työpaikat klikkaamalla Henkilöasiakkaat->Työpaikat-> Lisää hakusanoja ja merkitsemällä ruotsinkielisen valintaruudun. Työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämällä sivustolla on paljon työhön liittyvää tietoa, joten kannattaa selailla sivustoa enemmänkin.

Takaisin sivulle Kotoutuminen ruotsiksi

Suomi
Powered by TranslatePress
Siirry sisältöön