Kamratstödsgrupp för internationella arbetssökande

Vår peer support-grupp är utformad för att ge deltagarna tillgängliga verktyg och viktiga färdigheter för att lyckas på den finska arbetsmarknaden. Gruppen erbjuds två gånger per år, på både engelska och ryska.

Hur fungerar gruppen?

En grupp på tio deltagare träffas varje vecka för minst åtta sessioner. Det kommer att finnas en facilitator i varje session, inbjudna gäster och experter kommer också att dela med sig av sin kunskap och expertis som är relevant för den finska arbetsmarknaden, jobbsökning och rekrytering. Deltagarna kommer att förvärva nya färdigheter, bygga nätverk och få kontakt med andra i en liknande situation, allt i en trygg och stödjande miljö.

Vem kan vara med?

Du kan gå med om:

  • Du kan förbinda dig att delta i alla eller de flesta mötena
  • Du har flyttat till Finland
  • You live in the Capital Region (or have a possibility to attend in-person session at Luckan in Helsinki or at Grand in Porvoo)
  • Du är för närvarande registrerad som arbetslös

Vad händer vid sessionerna?

Innehållet i sessionerna kommer att skräddarsys efter deltagarnas specifika intressen och behov.
Viktiga ämnen inkluderar:

  • Lär dig använda viktiga verktyg, t.ex. CV, personligt brev och LinkedIn-profil.
  • Dela kunskap om den finska arbetsmarknaden och arbetslivet. 
  • Stödja jobbsökarprocessen och utforska jobbsökandet tillsammans.
  • Utbyta erfarenheter och få stöd från kollegor i liknande situationer.

Feedback från våra deltagare

Jag känner mig lyckligt lottad över att ha varit en del av denna kamratstödsgrupp av många anledningar. Jag hade en stöttande och hjälpsam coach, fantastiska kamrater som osjälviskt delade med sig av sina insikter och erfarenheter, jag lärde mig nya saker, fick nya perspektiv och fick kontakt med människor.

- Våren 2023

Att lära sig olika yrkeskunskaper under dessa sessioner har öppnat mina ögon för hur mycket det finns att veta och vad man kan göra för att förbättra sina yrkesutsikter!

- Våren 2022

Svenska
Powered by TranslatePress
Hoppa till innehåll