Äitiys- ja lastenneuvolat

 Kela / Annika Söderblom

Kun olet raskaana, sinulla on oikeus äitiys- ja lastenneuvolaan. Neuvolat ovat osa julkista terveydenhuoltoa. On suositeltavaa, että otat yhteyttä äitiyspoliklinikkaan, kun raskaustestin. Äitiysneuvola opastaa sinua raskauden aikana. Äitiysneuvolassa käynti on yksi äitiysavustuksen saamisen edellytyksistä. Lapsen syntymän jälkeen lastenneuvolassa seurataan ja arvioidaan lapsen kehitystä koulun alkuun asti.

Lue lisää raskauden aikaisesta tuesta osoitteessa InfoFinland.
Lue lisää lasten terveydestä osoitteessa InfoFinland.
Lue lisää historiasta suomalaiset äitiys- ja lastenneuvolat.

Helsinki

Mikäli asut Helsinki, voit vapaasti valita, mihin neuvolaan haluat mennä. Seuraavissa paikoissan on ruotsinkielinen äitiysneuvola: Kallio , Nordsjö, Kampen, MunkkiniemiMyllypuron ja Viiskulma.
Helsingissä ruotsinkieliset terveydenhuolto- ja sosiaalihuoltopalvelut on keskitetty Kallioon Kallion perhekeskukseen. Jos perheesi tarvitsee tukea, koska olet ylikuormittunut tai uupunut, ota yhteyttä lapsiperheiden kotipalveluun.
Tietoa raskaudesta ja synnytyksestä Helsingissä on koottu tälle sivulle.

Espoo

Espoosta löydät ruotsinkielisen äitiys- ja lastenlinics Iso Omenassa ja Hagalundissa/Tapiolassa.

Vantaa

Vantaa ei ole keskittänyt ruotsinkielisiä terveydenhuoltopalvelujaan, mutta ruotsinkielinen äitiysneuvola toimii hyvin. Tikkurilassa on yksi ruotsinkielinen terveydenhoitaja. Useampia ruotsinkielisiä terveydenhoitajia voi olla saataavilla. Kysy, kun otat yhteyttä äitiysneuvolaan.
Jokainen vuonna 2023 tai sen jälkeen syntynyt lapsi voi tulla Vantaan kulttuurilapseksi. Kulttuurin kummilapsiksi ilmoittautuneet saavat kutsun maksuttomiin tapahtumiin siihen asti, kunnes he aloittavat koulunkäynnin. Vantaalla on kulttuurituottaja, joka vastaa ohjelmasta ruotsinkielisille lapsille.

Kauniainen

Äitiys- ja lastenneuvola Kauniaisissa sijaitsevat kaupungin keskustassa.

Takaisin sivulle Kotoutuminen ruotsiksi

Suomi
Powered by TranslatePress
Siirry sisältöön