Kliniker för mödravård och barnhälsovård

 Kela / Annika Söderblom

När du är gravid har du rätt till mödrarådgivning. Rådgivningen ges av offentlig hälso- och sjukvård. Det rekommenderas att du kontaktar mödrarådgivningen när ett graviditetstest ger ett positivt resultat. På mödrarådgivningen får du vägledning under graviditeten. Att besöka mödravårdscentralen är ett av villkoren för att få moderskapsunderstöd. Efter att barnet har fötts bedömer barnrådgivningen barnets utveckling fram till skolstarten.

Läs mer om stöd under graviditeten på InfoFinland.
Läs mer om barns hälsa på InfoFinland.
Läs mer om historien om de finländska mödra- och barnhälsovårdsklinikerna.

Helsingfors

Hos Helsingfors/Helsingfors kan du fritt välja vart du vill åka. Mödravård på svenska erbjuds i Berghäll , Nordsjö, Kampen, MunksnäsKvarnbäcken och Femkanten.
I Helsingfors/Helsingfors är den svenska hälso- och sjukvården och socialvården centraliserad till Berghäll/Kallio för att Berghälls familjecenter. Om din familj behöver lite extra hjälp för att du är överväldigad eller utmattad, vänligen kontakta hemtjänst för barnfamiljer.
Information om graviditet och förlossning i Helsingfors samlas på denna sida.

Esbo

I Esbo/Espoo hittar du Svenskspråkigt moderskap och barn clinics vid Iso Omena och i Hagalund/Tapiola.

Vanda

Vanda/Vanda har inte centraliserat sina svenska hälsovårdstjänster men mödravård på svenska fungerar bra. Dickusby/Tikkurila har en svensktalande vårdgivare. Det kan finnas fler. Fråga gärna när du kontaktar din mödravårdscentral.
Alla barn som föds i Vanda 2023 eller senare är inbjudna att bli ett Vantaa Culture Kid. De som är inskrivna som kulturbarn får inbjudningar till avgiftsfria evenemang tills de börjar skolan. Vanda har en kulturproducent som ansvarar för programmet för de svenskspråkiga barnen.

Grankulla

Moderskap och Barnhälsovårdsklinik i Grankulla/Kauniainen ligger mitt i stan.

Tillbaka till Integration på svenska

Svenska
Powered by TranslatePress
Hoppa till innehåll