Kotouttaminen ja kansalaisyhteiskunta: Luckan isännöi pohjoismaista konferenssia

Julkaistu Kategoria(t): Kvinder i Työ, Uutiset
Conference participants during the workshop
Konferenssin osallistujat Suomen keskuksessa, työpajatyöskentelyä kotouttamisen alan monialaisesta yhteistyöstä.

Kuinka tärkeää kansalaisyhteiskunta todella on oikeudenmukaisen ja tehokkaan yhdentymisen varmistamisessa? Jos et päässyt osallistumaan konferenssiimme, tässä on spoileri: se on välttämätön!

Kansalaisyhteiskunnan mahdollisuudet maahanmuuttajien työmarkkinoille integroitumisessa

Luckan järjesti 7. toukokuuta yhdessä tanskalaisen KVINFOn ja norjalaisen Sammen om en jobb -järjestön kanssa monialaisen hybridikonferenssin, jonka otsikko oliKansalaisyhteiskunnan mahdollisuudet maahanmuuttajien työmarkkinoille integroitumisessa".. Kiitos kaikille, jotka osallistuivat Suomessa, verkossa tai muissa maissa! 

Konferenssin aikana kuulimme pääpuhuja Helle Hygum Espersenin (Tanskan yhteiskuntatieteellisen tutkimuskeskuksen VIVE:n johtava tutkimusanalyytikko) puheenvuoron kansalaisyhteiskunnan historiasta ja nykyisistä haasteista Pohjoismaissa. Tämän jälkeen Cheralyn Mealor esitteli kolmen järjestön vertailevan tutkimushankkeen tuloksia mentoroinnista, joka on keskeinen väline kaksisuuntaisessa kotouttamisessa. 

Lue projektiraportti tanskaksi täältä - tai lyhyt englanninkielinen tiivistelmä löytyy täältä!

Konferenssin loppuosassa integraatioalalla toimivien julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin organisaatioiden edustajat käsittelivät työpajoissa yhteistyön haasteita ja mahdollisuuksia. Työpajojen tulokset kootaan kokemusluetteloksi, joka julkaistaan lähikuukausina. Tähän mennessä pohjoismainen yhteistyöhankkeemme on jo tuottanut suosituksia siitä, miten voimme yhdessä tukea kotouttamista mentoroinnin kaltaisten välineiden avulla. Mentorointi on vapaaehtoinen, tasa-arvoinen ja tehokas toimintatapa, jossa on paljon kaivattua henkilökohtaista otetta.

Pysy kuulolla ja lue elämysluettelo!

Konferenssi, raportti ja kokemusluettelo ovat kaikki osa Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittamaa Kvinder i Job -hanketta (2023-24).

PS. Katso alla oleva kuva, kun 'Kvinder i Job' -tiimi vieraili 2024 Euroopan mentorointihuippukokous Pariisissa! Siellä meidät valittiin isännöimään työpajoja, jotka käsittelivät löydöksiämme. Tilaisuus oli jälleen yksi tilaisuus harjoitella kansainvälistä yhteistyötä yhteiskunnallisen muutoksen hyväksi!

Suomi
Powered by TranslatePress
Siirry sisältöön