Aktiviteter för spädbarn och småbarn

 

Allmän information

Barnets första år är en tid av lärande för hela familjen. På Helsingfors stads 0-1-åringarwebbsida finns en guide om barnets första år samt information om de tjänster som staden erbjuder efter att barnet har fötts.

Småbarnsföräldrar i huvudstadsregionen är en bra Facebook-grupp att gå med i. Där kan du dela information, ställa frågor och få tips från svenskspråkiga småbarnsföräldrar i huvudstadsregionen.

Simning för barn

Folkhälsan är en icke-vinstdrivande finlandssvensk organisation inom den sociala sektorn. De arrangerar baby- och familjesimning i alla kommuner i huvudstadsregionen. Babysim kan introduceras när barnet är 3 månader gammalt och väger minst 5 kg. Det finns ingen övre åldersgräns.

Helsingfors

LillaLuckan i centrum av Helsingfors erbjuder många olika familjecaféer. Alla familjer är välkomna till kaféerna som är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig i förväg. Familjecaféets program publiceras varje vecka i Facebook-gruppen LillaLuckans familjecaféer.

Folkhälsan organiserar Familjecafé Tallen på Drumsö/Lauttasaari. Den är öppen på tisdagar och fredagar.

Folkhälsan anordnar även andra familjecaféer.

Helsingfors stad erbjuder familjeevenemang på svenska på Oodi.

I Botby finns följande familjecafé.

Baby rytmik finns i Johannes kyrka.

Esbo

Esbo lutherska kyrka anordnar familjecaféer i olika kapell runt om i Esbo.

Folkhälsan arrangerar också familjecaféer.

Vanda

Den lutherska kyrkan i Vanda organiserar olika familjecaféer i kapell runt om i Vanda.

Grankulla

Staden Kauniainen/Grankullas Facebook-sida "Öppna Familjeverksamhet"/"Open family activities" har information om olika familjeaktiviteter som erbjuds i Grankulla.

I Kasabergets park kan familjer komma och umgås med barn och vuxna från Ekebo daghem för lek på onsdagar mellan 9:15 och 11:00.

Tillbaka till Integration på svenska

Svenska
Powered by TranslatePress
Hoppa till innehåll